Monthly Archives: March 2015

admin

March 27, 2015

почивка
Курорта Албена е един от най-северните нашенски черноморски курорти годни за летни почивки. Курорта се намира на 8 км. от гр. Балчик. Той е с много дълга плажна ивица с дължина на пет км. по протежение на морският курорт. Ширината на ивицата на плажа в селището Албена е сто и петдесет метра. Откриването на курорта е през не много близката хиляда деветстотин шестдесет и девета година.

В курорта Албена има доста модерни и нови хотели с хуваб изглед към брега и с южно разположение, така че да са хубаво изложени на слънчевите лъчи. Главният туристически поток в Албена е от чужди граждани, които съставят 90% от летуващите в Албена. Най-вече летуващите чужди граждани в комплекса са от северната ни съседка и бившите страни от СССР.

Комплексът е наистина подходящ за семейна почивка. В съпоставка с по-големите дестинации като Златни Пясъци и Слънчев Бряг, Албена е по-спокойно местенце за отмаряне. В случай, че сте младо семейство с малки дечица потърсете промоционални пакети за почивки в курорта. Освен че е доста слънчев курорт и идеален за плажуване, летуващите в комплекса има и какви други неща да видят.

Наистина на близо до Албена е локализирана Ботаническата градина и Дворецът в Балчик. „Двореца” преди години, когато тази територия е била под Румънска юрисдикция е бил резиденция на тогавашната кралица на Румъния – Мария. Самият дворец е разположен на 2 км. от град Балчик. Той е построен през хиляда деветстотин двадесет и четвърта год., след като кралица Мария след разхождане по черноморието се влюбва в този кът на бреговете на Черно Море.

Намиращ се помежду белите скали на Балчик и самото море с вековни гори, breitling ρολόγια αντίγραφο извори с най-чиста вода и пеещите птици, дворецът е един същински рай. През горещият ден Ботаническата градина и Двореца са желаната дестинация за разходка. Освен това той е сложен в стоте туристически обекта на родината ни.