Monthly Archives: January 2014

admin

January 27, 2014

почивка в Гърция, почивка, почивка на море, почивка в България, почивка през лятото, екскурзия, почивка извън България
Бели плажове и отпускарско настроение ви очакват през следващата ваканция на Халкидики, Гърция. Почивките на тази красива гръцка земя се свързват с ослепителни гледки, бели плажни ивици, кристално чисти води на топлото Егейско море. Местата за отсядане в Халкидики варират от традиционни гръцки вили, превърнати в семейни хотелчета, през апартхотели до луксозни хотели на самия бряг на Средиземно море.
екскурзии

Полуостровът се простира навън от сушата под формата на тризъбец. Най-западно ситуираният от трите ‘зъба’, известен с екзотичното име Касандра, е много добре развит във всякакво отношение и се е превърнала в предпочитана дестинация за почивка. Екскурзиите на остров Халкидики в изказванията на посетителите са свързани с висок стандарт на обслужване, забавен нощен живот и изумителни морски пейзажи.

Остров Ситония е по-подходящо местенце за уединение, от Касандра, но гледката тук ще спре дъха ви още от пръв поглед с множеството маслинови дръвчета, боровите гори, които допълват невероятните пейзажи и закътани морски заливчета. Последният от ‘тризъбците’ на Халкидики е потайният Атон, който със сигурност ще прибави малко мистерия към вашата ваканция в острова Халкидики.

admin

January 20, 2014

почивка в Гърция, почивка, почивка на море, почивка в България, почивка през лятото, екскурзия, почивка извън България
У нас все по-голяма аудитория набират ваканциите от тип круизи. Все по-голям брой българи откриват тези очарователни морски пътешествия като невероятен начин да прекарат своята лятна ваканция.
почивка на остров тасос

Някои от притеснителните неща при морските круизи са морската болест и цената на цялото пътуване. За първото споменато вече има лекарствени препарати, които ще ви помогнат да се справите с този голям проблем, още повече при круизи на големи кораби, морските вълни почти е невъзможно да бъдат усетени. Цената на пътуването от друга страна в последно време стана доста приемливи заради масовото предлагане на този тип почивки на родния пазар. Колкото по-голям лайнер за круизи изберете, то най-вероятно толкова по-ниска ще бъде цената на вашето морско пътуване. Сред най-известните дестинации за круизи сред българите се оказват тези в Гърция, Турция и Адриатическо море. Ако разполагате с по-голям ресурс обаче може да отидете на круиз и до някоя нестандартна дестинация като Антартика например.

През последното десетилетие сектора за круизи, като част от туристическия бизнес по цял свят изживява истински подем и на практика се оказва, че вместо отлив на туристи, то круизи се предпочитат от все повече почиващи.

Основно благодарение на едно чудесно пътуване в най-различни страни и градове, опознавайки различни хора и култури, вие ще можете да се потопите в едно незабравимо приключение, което ще помните цял живот. Морският круиз е страхотен начин за да се откъснете от ежедневните несгоди и да се порадвате и забавлявате на страхотна атмосфера, удобства и морски приключения.